Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on 2023.

Hyvää uutta vuotta

Ihan jokaiselle ystävälle, kaikille, jotka ovat päättyvän vuoden aikana olleet kanssani tekemisissä. Kiitos ihan jokaiselle, jotka ovat nauttineet kanssani vuoden erityisistä jutuista. Ihan erityisesti haluaisin sanoa, että jokainen vuoden aikana tapahtunut asia on merkinnyt minulle tosi paljon. Toivottavasti pääsen pian Taalintehtaalla käymään!

Toiseksi viimeinen päivä!

Jos minun isäni olisi vielä, tänään olisi vanhempieni hääpäivä. Onneksi äiti hoksasi kysyä sen minulta, kun ei ollut ihan varma, kumpi päivä se on. Tämä päivä menee kokkaillessa,  se on ihan mukavaa, kun siinäkin saa äitiä auttaa!

Paras vuosi ikinä!

Sitähän tää vuosi 2023 on monella tapaa ollut. Monenlaisia juttuja on mahtunut mukaan, paljon sellaista,  mitä ei itse oikein kunnolla osannut aavistaa. Parhaiten muistaa sen riparireissun,  jolla Marko oli mukana,  Kyllä häntä kuunnellessa tuli sellainen olo, että reissu on ollut mieluisa myös hänelle.  Omalta kohdaltani voin mainita loppuvuoden hienot konsertit, joissa sain olla mukana  ja nauttia mukana olosta. Tänään saa nauttia!

Ihana joulunaika on ohi

On tämä vuoden 2023 joulunaika ollut mukava! Se vaan vierähti niin nopeasti, kun aatto oli sunnuntaina. Mutta nyt aletaan mennä kohti vuodenvaihdetta, saan aloittaa uuden kalenterin heti uudenvuodenpäivänä. Se on mukavaa, kun joinakin vuosina on ollut edellisen vuoden päiviä.  Ihana päivä on ollut tänään!

Jouliupäivä 2023

Tänään muistan monta mukavaa asiaa, joita on vuoden aikana tapahtunut.  Kaikki ovat olleet ihan huippuhienoja asioita, todella monet ovat olleet hyvin erityisiä. Kyllä on jäänyt niln paljon kaikenlaista mieleen, kaikenlaista on tapahtunut pitkin vuotta. Monta hyvää juttua on ollut vuoden aikana mielessä ja näillä mennään!

Jouluaatto

Sehän se on  tänään saa sytyttää vielä viimeisen adventtikynttilän. Oli hienoa,  kun saatiin salaatit tehtyä, se oli ihan mukava juttu! Joulua on mukava viettää, vaikka se aina aiheuttaa sen pienen härdellin. Tänään haluaisin kiittää kaikkia ystäviä ja tuttuja tästä päättymässä olevasta vuodesta,  on ollut hieno vuosi ihan kaikkinensa. Kiitos Forza Viilpuralle kevään  ja syksyn mukana olosta, on ollut hieno juttu olla mukana. Kiitos Vainion Liikenteen kuljettajille mukavista reissuista, vuonna 2024 jatkuvat varmasti. Tulevana vuonna minulla on juhlavuosi,  kun tulee 35 vuotta siitä  kun olen ensimmäistä kertaa Vainion Liikenteen busseilla kulkenut. On mukavaa juhlia sitä Vainion busseilla kulkien!

Mahtavia muistoja Taalintehtaalta

Onhan niitä vaikka kuinka paljon,  ihan joulustakin niitä löytyy. Hotellikalliolla oleva joulukuusi on ihan samalla tavalla kuin se oli minun lapsuudessani ja nuoruudessani. Monet sosiaalisessa mediassa olevat kaverini ovat laittaneet kuvia joulukuusesta, olen huomannut,  että siellä se on edelleen! Ja vanha koti Tordalissa on edelleen olemassa!

Tää hyvä fiilis

Se tulee ihan pienistä asioista,  just niistä, mistä kaikkein eniten pitää. Olen vaan yrittänyt nauttia kaikesta, mitä on tullut tehtyä, mä haluaisin, että voisin vielä nauttia.  Nyt olen oppinut pitämään siitä, kun luen, Ääneen lukeminen on minulle kaikkein paras tekniikka lukemiseen,  se on mukavaa! On vielä hyvä kirja, jota lukea, sekin on kiva juttu!

Alfie, kissa kynnyksellä

Tällainen kirja on löytynyt luettavaksi, viikon verran olen nyt sitten ääneen sitä lukenut. Ja lukeminen on tuntunut kerta kaikkiaan hienolta, tuntuu todellakin siltä, että siihen jää koukkuun. En vaan olisi ikinä voinut kuvitella, että tämä yksi kirja voisi aiheuttaa näin kovan lukuriippuvuuden! Näin on nyt minulle käynyt ja se on ihan mahtavaa!

Haluan sanoa...

Että on mukava nähdä ystäviä vielä ennen joulua!  Facebookiin olen jo joulutervehdyksen laittanut, sen laitoin jo perjantaina. Tänä viikonloppuna pääsee laulamaan kauneimpia joululauluja, tätäkin on tullut tehtyä jo monta vuotta! Vuonna 2022 menin iltapäivän aikana laulamaan, se tuntui mukavalta. Tänään mä olen iloinen!

Perjantai

Tänään olisi tarkoitus mennä ulos syömään, kun en ehtinyt viime viikolla. Se perjanta oli niin vauhdikas, etten oikein ehtinyt tehdä mitään kunnolla. Mutta nyt otan sille aikaa, olen niin onnellinen, kun voin tänään  sen tehdä. Olen niin iloinen ja kaikki tuntuu hyvältä.  Näillä mennään! Ilon ja valon kautta!

Lakkopäivä...

No näinpä, sehän se sitten on tänään. Mukavaa se ei tietenkään ole, mutta eihän sille mitään mahda, kun nämä työelämän heikennykset koetaan aika epäoikeudenmukaisina.  Toisaalta tämän kaiken ymmärtää, mutta toisaalta ei, se koskee sekä ammattiyhdistysliikettä että hallitusta. Ymmärtää myös sen, että Suomen julkinen talous pitää saada kuntoon,  mutta senkin voisi tehdä niin, että olisi enemmän oikeudenmukaisuutta mukana. 

Kansalaisopisto vielä kerran!

No näinhän se menee, vielä kerran olisi kurssipäivä tänään! Rästiin jääneen kerran korvaus olisi vielä tänään, tällä kertaa sovittiin,  että pidetään se etänä. Ajattelin,  että kyllä se minullekin käy, jos se on käynyt muille myös. Tänään mä olen iloinen,  kun vihdoin ja viimein pääsee joululomalle, se om tosi mukavaa!

Mukavia uutisia saatiin myös!

No onhan se mukava uutinen, kun lauluopettajan selkäleikkaus oli onnistunut hyvin ja kipu on jäänyt leikkauspöydälle. Sen verran siinä sijaisopettajalta kuultiin. Onhan se tosi upea asia, että leikkaus onnistui ja ennen kaikkea se, että siihen päästiin niin nopeasti.  Viimeistä edellisellä  kerralla oli jo tieto, missä kohtaa pääsee leikkaukseen,  nyt oli hienoa kuulla, että kaikki on sujunut hyvin. Tänään on hyvä mieli tältä osin, olihan sitä kärvistelyä seurattu koko syksy!

Kaikkea on....

Taas tulossa niin, että ei meinaa pysyä mukana. Karaokekonserttikin osuu loppuviikkoon, on kyllä saanut hyvin luottamusta omaan tekemiseen. Kun jo eka konsertti meni hyvin, mä kyllä uskon tämän toisenkin menevän ihan hyvin. Viime viikolla treeni meni vähän alakanttiin mikrofonitekniikan takia, mutta nyt olen valmiina!

Mukavaa, kun ei ole kiire mihinkään.

Sunnuntaina se on juuri näin, ei tarvitse mennä mihinkään. Ainoa sitten on, että jos tarvii mennä meidän lähikauppaan, mutta enpä jaksa uskoa, että sitä tarvetta on.  Kovasti jo valmistaudutaan karaokekonserttiin, ei se haittaa, vaikka treeni menikin huonosti, hyvällä mielellä tässä nyt ollaan. Nyt näytän, että mä osaan, koska mä kyllä osaan!

Harjoutuksen haasteet

Päällimmäisimpänä tulee mieleen mikrofonin aiheuttama haaste, se tuli kyllä aika hyvin esiin. Eikä se ollut edes mikään uusi juttu, vaan näitä haasteita on ollut myös aiemmin. Kyllä mä luotan siihen, että mä osaan, selvitän tän ihan varmasti!

Hiljainen hyvä fiilis

Se on  ihan parasta just nyt! Olen ollut  niin hyvällä mielellä,  kun edellinen konsertti meni todella hyvin. Tänään luottavaisin mielin kohti uutta hyvää päivää!

Totta kai saa antaa palautetta!

En kiellä palautteen antamista, välillä se vaan on niin negatiivista, että se suorastaan lyttää. En ole ainakaan vielä keksinyt negatiiviselle palautteelle muuta syytä kuin autismin kirjon, se on päällimmäisenä mielessäni miettiessäni sitä, miksi minulle tulee niin paljon negatiivista palautetta.  Kyllä sitä hyvää palautetta saa, mutta kirjon takia se on paljon tiukemmassa. Mutta eteenpäin eikä takerruta huonoon!

Elämä on...

Tosi hienoa! En olisi ikinä voinut kuvitella, kuinka hieno mun loppuviikosta voisi tulla.  Kun keskiviikkona lauloin tulevan konsertin kappaleen. ajattelin laulavani sen juuri Markolle kiitokseksi tästä vuodesta. Toivottavasti kohdalle osuisi kerta, että pääsisi Taalintehtaalle asti. se olisi mukavaa!

Liian nuori!

Olemaan eläkkeellä! Mutta minun pitäisi ymmärtää se syy, miksi olen eläkkeellä. Vaikka tuntuu siltä, että on liian nuori olemaan eläkkeellä,  syynä eläkkeellä olemiselle on autismin kirjo . 26 vuotta sitten sain autismin kirjon diagnoosin, se ei ollut mikään mukava juttu, mutta hyvä, kun asia selvisi. Luulisin, että myös uupumisen mahdollisuus olisi olemassa, kun työelämä on aika hektistä.  Mutta nyt mennään näin, ei aura muu!

Voi sentään!

Millainen viikko on ollut! Ei oikein ymmärrä, miksi aika on mennyt näin vauhdilla, kyllä se nyt normaalistikin menee pian, mutta vuoden viimeiset kuukaudet menevät vielä nopeammin. Tänään mä ajattelen, että on ollut niin hienoa viettää tätä viikkoa, nyt mennään taas kuukautta eteenpäin!

Tänään...

Ihan hyvällä mielellä saa taas tätäkin päivää mennä, nyt vaan pitää saada asiat samalla tavalla kohdalleen kuin ne ovat tähänkin asti olleet. Lähdetään tekemään päivästä niin hyvä kuin se minun konstein on mahdollista, aika paljon on hyvää mieltä  liikenteessä tänään!

Mitä ihmettä tapahtui?

No ei mitään sen kummallisempaa kuin se, että kellot palautuivat takaisin normaaliaikaan. Muut kellot piti palauttaa, mutta puhelimeni palautui itsestään, kuten se aina tekee. Taas menee se reilu puoli vuotta, ennen kuin kellot siirretään uudelleen tunnilla eteenpäin. Kesäaikaan siirryttäessä puhelin tekee senkin siirron itsestään, on se hienoa, kun homma hoituu!

Aika järkevää. .

Kun en kyseenalaistanut näitä välisoittojen kelaamisia  Niitä juuri on tullut kyseenalaistettua kerta ja toinenkin,  mutta nyt se todellakin oli  hyvä, koska meillä oli vajaat yhdeksän minuuttia lauluaikaa.  Jos saisin laulaa vielä uudestaan mun open valinnan, se antaisi osviittaa Irmalle,  joka valitsee minulle seuraavan viikon laulettavaa kappaleen. Ei haittaa ollenkaan,  vaikka tulee vieraampi kappale,  kyllä mä voin sellaisenkin laulaa!

Olihan se hienoa!

Kun laulamiseni onnistui! Yleensä olen aina vähän epäonnistunut open valintaa laulaessa, mutta nyt olin päättänyt, että onnistun. Ja kyllä se hienolta tuntui, kun laulu sujui! Mieli kohdallaan ja kaikki hyvin!

Jännittävin karaokepäivä on nyt!

Onhan se ilman muuta niin, että tänään on se kaikkein jännittävin päivä, kun opettajan valinnat tulevat nyt laulettaviksi. Mulla on aika hyvä kappale laulettavana,  itse olen ainakin sitä. mieltä.  Ja nyt mennään!

Ei niin paljon kyseenalaistamista

No sehän mulla tässä toiveena onkin, kun tuota karaoketunnilla tapahtuvaa välisoittojen pois kelaamista on tullut kyseenalaistettua kerta ja toinenkin. Olen saanut asialle järkeen käyvän selityksen, selityksen mukaan välisoitot vievät aikaa pois laulamiselta,  no ihan järkevä tuo selitys on, mutta silti vaan sitä asiaa kyseenalaistaa jatkuvasti.  Nyt ei enää yhtään kyseenalaistamista!

Toivetta karaoketunnille

No sitä todellakin on! Kun opettaja on jatkuvasti käsi hiiren napilla kelaamassa välisoittoja pois. Olen kyllä saanut siihen selityksen, mutta siltikin toivoisin  että sitä ei tehtäisi niin usein. Pointtina taitaa olla se, kun välisoitot vievät aikaa,  mutta kuitenkin toivoisin, ettei ainakaan minun kappaleesta ei kelattaisi välisoittoja pois, jos ne ovat lyhyitä .

Jos vois ennakoida

Kyllä tästä aika hyvä viikko on varmaan tulossa. Mietin vaan sitä, että aika hieno päivä oli ainakin maanantaina, joten voin olla luottavainen,  että muukin osa viikkoa on ihan hyvä. Näillä mä nyt menen ja nautin siitä! Tänään mä menen ihan täysillä, just nyt!

Pääsee laulamaan!

Se on tosi hienoa, kyllä! Viikon verran on taukoa ollut  onhan se välillä mukavaa pitää taukoa, mutta ihan yhtä mukavaa on päästä kavereiden kanssa laulamaan.  Nyt vaan toivoo sitä, että nenä ei olisi niin kovin tukossa kuin se nyt aamutuimaan on. Nyt mennään ja nautitaan!

Syysmarkkinat käynnissä

Kolmena päivänä ovat käynnissä, torstaina ovat lähteneet liikkeelle.  Tivolissa oli aika paljon ihmisiä jo heti torstaina,  kyllä jotkut laitteet vetivät Aija määrän väkeä. Mutta nyt mennään ja nautitaan kaikesta!

Lauantaiaamu

Kuinka upea päivä,  tänään just! Kuinka voisi toivoa muuta, haluan niin paljon hyvää mun päiviin! Kiitos kaikille onnitteluista, niitä tuli niin paljon! Osa tuli kasvokkain,  osa sosiaalisen median kautta,  vaikka mistä niitä tuli! Kiitos!

Tepsi!

Onhan se kerta kaikkiaan hienoa, kun tulee neljäs peräkkäinen voitto, pitkän kaavan mukaan, mutta se tulee sieltä kuitenkin   Ja sitä on vaan superonnellinen, kun voitto tulee,  hienoa!

Kyllä jännitti!

Kyllä tuo maanantai kieltämättä jännitti, mutta Luojan kiitos mitään isompaa hätää ei ollut. Eikä ollut isompaa hätää tänäänkään laittaa päivää liikkeelle,  kaikki on sujunut kutakuinkin tavalliseen tapaan. Tänään vaan mä ajattelen,  että on kaikki hyvin ja päivä menee ihan hyvin. Näillä mennään!

Ensi viikon laulukurssi

Saa nähdä, olenko maanantaina yksin koko kaksituntisen vai ehtiikö Maire mukaan,  sitä en tiedä ollenkaan. Mutta ihan hyvällä mielellä ollaan, mennään reippaasti!

Upea päivä!

Kyllä, kun on Huisku meillä. Tänään mä vaan olen onnellinen, kun kaikki on kohdallaan. Tänään on kaikki kohdallaan, vaikka Huiskun räksytys välillä harmittaa.  Mutta mulla on hauskaa,  kun käyn lenkillä!

Monta juttua tapahtunut!

No on, kun meille aukesi uusi K-market tuli piirun verran lähemmäs meidän kotia. Talven ja kevään mittaan tuli seurattua, miten kauppa rakentui, se tapahtui todella nopeasti! Tänään on kaikki hyvin, niin paljon tapahtuu!

Ei tarvi mennä tänään!

No niinpä, tänään mulla on vapaata kansalaisopiston kursseista, saa aikatauluttaa päivän vähän eri tavalla kuin koulupäivinä. Tänään on kyllä hyvä, kun ei ole koulua!

Huikeaa!

No onhan se, kun päivä alkaa taas tosi hyvin. Ja kun taas tuli yö nukuttua ilman aivastelua. Ja kun vielä pyysin anteeksi tökeröä sanomistani, se teki hyvää. Olin varmaan vähän pikaistuksissa siitä, kun minulle elehdittiin, että minun pitäisi mennä pois  Siksi kai se tökerö sanominen tuli.  Luojan kiitos,  sain sen anteeksi!

Tyytyväinen!

No saan kyllä olla tosi tyytyväinen siihen, että nukuin paremmin kuin edellisenä yönä. Aivastelusta ei aiheutunut sen ihmeempää haittaa, mutta ei ole kivaa miettiä koko ajan , tuleeko aivastus ja lentääkö räkä . Aivastelu ei haittaa aamulla!

Voi vitsi tätä aivastelua

hmetellä täytyy, ettei äiti ole könynnyt tänne mun huoneen oven taakse! Jossain on vielä pölypalluroita  kun koko ajan kuuluu atsii. Nenäkään ei tahdo pysyä auki vaan on koko ajan tukossa. Mutta kaikki on nyt hyvin, sain itselleni  lisää nuotteja yksinlaulua varten, se on hyvä juttu!

Taiteiden yän fiilistä

Katsoin meidän kaeaokeryhmän ohjelmaa ja helpotuksekseni huomasin, että minä aloitan, mutta en aloita sillä epämukavuusalueelle menevällä kappaleella. Se kappale tulee vasta lopuksi,  joten ei mitään syytä huoleen! Mieli on aika luottavainen sen suhteen,  että kaikki onnistuu!

Keskiviikkona

Sitä taas ihmettelee, kun viikko  mennyt todella nopeasti. Just se viikko alkoi ja nyt on jo puolivälissä. Tuntuu ihan ihmeelliseltä ajatella, että näin nopeasti se viikko on mennyt. Välillä sataa ja paistaa, mutta eihän se aurinko jaksaisi paistaa, jos ei silloin tällöin sataisi. Näinhän se on, kaikki hyvin! 

Parasta just nyt

On se ihan tavallinen hyvä fiilis,  kun kaikki on viikon aikana mennyt tosi hyvin. Minulle on käynyt näin monta kertaa tämän viikon aikana,  Olen luottavainen sen suhteen,  että koko alkavakin viikko olisi hyvä. Näillä.mennään ja näin on hyvä!

Supernahtavaa!

Kun kaikki on aika hyvin. Mietin, monistaisinko lisää lauluja mun laulukurssia varten, mutta noilla kolmella kyllä pärjää ihan hyvin ainakin aluksi.  Hyvä mieli, tällä mennään, kiitos!

Kaikki on tehty, mitä tehtävissä on

Kurssivalmistelut on saatu suurelta osin tehtyä, eipä siinä edes ollut paljon, kun kielikurssien kirjat ovat edellisen työkauden jäljiltä vielä käytössä. Lähinnä se on ollut nuottien monistamista laulukurssia varten,  kolmella kappaleella pääsee ihan mukavasti liikkeelle.  Tarvittaessa voin monistaa lisää, mutta aluksi mennään kolmella.

Vähän aikaa vielä...

Vähän aikaa vielä minun pitää odottaa, ennen kuin pääsen viskaanaan repun selkääni. Kansalaisopiston työkauden aikana repussa kulkee monenlaisia tavaroita, kielikurssien kirjat ja musiikkikurssien kirjanpitoon tarvittavat tavarat. Nyt mulla on uusi reppu, jota käytän vuorotellen Haglöfsin repun kanssa.. Pian alkaa minullakin!

Sunnuntai

Kyllä on hienoa istua auringonpaisteessa kodin parvekkeella,  syödä aamiaista ja nauttia iloista. Ja ennen kaikkea se,  miten hyvältä tuntui, kun ripari oli onnistunut. Ja mun oma kesä,  se on ollut tosi hieno!

Kyllä oli mukavaa kuulla!

Että Hetan Kodan ripari oli onnistunut! Se oli todella hieno juttu, kyllä Markoa kuunnellessa tuli sellainen olo, että ripari oli mieluisa myös hänelle. Syntymäpäivänsäkin sai viettää riparilaisten kanssa, hieno juttu!

Syksy on tulossa

Sen huomaa ainakin siitä, kun koulut ja kansalaisopisto taas alkavat. Tänään mulla  lähtee kansalaisopiston ilmoittautumiset liikenteeseen, neljälle kurssille olisi rahoitus mennä. Niitä kyllä odotellaan innolla ja ilolla. Sekin on mukavaa, kun kurssikavereita näkee, suurinta osaa heistä en ole kesän aikana nähnyt ollenkaan. Mutta kohta mennään ja mennään täysillä!

Räjäytys

Jokaisena arkiaamuna on ollut räjäytys, varoitusääni on kuulunut Ylhäisissä asti.  No se on hyvä tietää, ettei ihmettele, miksi pihatie tömisee jalan alla. Enpä juuri koskaan ole siinä kohtaa pihassa ollut, mutta joskus voi olla, että menen jo kuuden aikoihin hakemaan lehden, siksi on hyvä tietää, milloin räjäytys on.  Hyvä fiilis,  kun tietää äänen!

Onhan se hyvä asia!

Kun linja-autoaseman laiturit saavat uuden asfaltin! Se nyt on tietysti muistettava, että menee Mariankadulle linja-autoa odottamaan,  mutta on se ainakin maanantaina mennyt ihan mukavasti.  Kyllä moni on manannut omasta mielestä alakanttiin mennyttä tiedottamista, mutta netistä kyllä löytyi hyvin tietoa. Tänään olen vaan iloinen,  kun uutta asfalttia tulee!

Omat kesäsuunnitelmat ja koulun päätöspäivä

Kyllä niitä on, kun se viiden viikon ilmainen linja-autossa kulkeminen on taas mahdollista. Tänään on myös koulujen päätös, monet lopettavat peruskoulun ja monet juhlivat ylioppilaaksi tuloa. Tänään mä vaan olen onnellinen!

Koululaisten kesäloma

Se on ihan kohta alkamassa, kyllä sitä omastakin koulutaipaleestaan muistaa, että lomaa odotti.  Meillä ei koskaan mennyt koulun päätös kesäkuun puolelle, aina oli toukokuun lopussa.  Omat ylioppilasjuhlat olivat kesäkuun kolmantena päivänä ,  niin nytkin! Luultavasti mulla ja Sannalla tulee muistot mieleen omista lakkiaisissa!

Aikamoinen perjantai!

Onhan tämä perjantai ollut aikamoinen,  se täytyy kyllä myöntää. Olin ihmetellyt sitä, että viikon mittaan oli ollut useampi hyvä päivä eikä ainuttakaan huonoa. Illalla olin vielä pikaisesti kauppareissulla, kovasti mietin, missä kohtaa lähtisin kotiin. Ajattelin, että minua ei haittaa,  vaikka kastuisin kotimatkalla,  kun kuitenkin saa kotiin tullessa vaatteet nopeasti kuivamaan ja varavaatteet päälle. Kyllä siinä oli Marko ihmeissään, kun minäkin nousin kyytiin. Raekuuro osui myös kohdalle, sekään ei minua haitannut!

Ei oikein osaa vielä

Asettaa itseään lomamoodiin, ensimmäisellä kurssin  päättymisen jälkeisellä viikolla se on hyvin haastavaa. Tämä pulma on ollut vuosittain, joten joka kevät tästä on pitänyt itselleen sanoa, välillä myös ääneen. Vähän oudolta tuntuu  nyt, mutta kyllä mä saan loman lähtemään hyvin liikenteeseen!

Aika oudolta tuntuu

No varmasti, kun vappuviikolla ei tarvi  mennä kansalaisopistoon. Voi siinä jokunen viikko mennä ennen kuin saan lomamoodin päälle. Mutta ihan hyvällä mallilla on jo kesäsuunnitelmat, kyllä niitä onkin nyt tehty! Kaikkea en ole vielä lyönyt lukkoon, mutta suurimman osan kesäsuunnitelmista olen saanut jo lyötyä lukkoon. Mukavaa!

Olipa hienoa!

No onhan se, kun on saanut karaoke-esityksen menemään omalta osaltaan ihan kohtalaisesti.  Tänään meillä on myös Kirsi pesemässä ikkunoita,  tänään illalla olisi myös koripallon välieräsarjan toinen ottelu. Ja saan nauttia ilosta, mitä päivään tulee, se on just nyt ja tässä!

Toiveita ja ajatuksia pääsiäisen jälkeen

Onhan se niin  että niitä toiveita on paljon, arkeen paluun ja monen muunkin jutun suhteen, tuntuu, että ne menevät ihan hyvin.  On kyllä toiveissa sekin, että ystävän laskettelureissu menisi hyvin,  sitä toivoo aina itselleenkin reissuun lähtiessä.  Kovasti odotan, että pääsen Taalintehtaalle käykään, se on mukavaa!

Koripallon välieräsarja alkamassa

Saa nähdä,  käykö välieräsarjassa samoin kuin ylemmän jatkosarjan ottelussa, siis se, että saavun Karhubasketin fanien kanssa yhtaikaa.  Edelleen on sama juttu, että Vilpas on tärkein, mutta pyrin huomioimaan myös vierasjoukkueen faneja. En oikein tiedä   hyväksyykö Forza Vilpura tämän, mutta olen kyllä  luottavainen, että he hyväksyvät  tämän.  Minua jäi harmittamaan se  etten ehtinyt huomioida  Kouvojen faneja. Eivät he niin moukkamaisia olleet kuin kommentissa annettiin ymmärtää.  Hienosti hekin omiaan kannustivat, kuten  Vilppaan kannattajat tekivät.

Pelipäivä, oi Vilpas on!

Sis tänään se on, osa faniporukasta lähtee reissuun, mutta minä jään Saloon. Olen kokenut  tärkeäksi olla Salossa paikan päällä, kun olen näitä koripallo-otteluita ollut katsomassa. Salohallissa on mukava kannustaa, se on ollut minulle maailman paras paikka nauttia urheilusta. Toivottavasti tulee voitto tänään Kouvolassa,  saadaan sarja katkolle pääsiäisperjantaiksi Saloon!

Hieno viikonloppu!

Pitkä hiihtokausi on tulossa hienoon huipennukseen, kun Inarissa hiihdetään viikonlopun aikana SM-hiihdot. Lauantaina pelataan Kouvojen ja Vilppaan toinen puolivälieräottelu, kannustaminen on Vilppaan kannattajilla varmasti tapissaan. Mä olen hyvällä mielellä, viimeinen italian tunti ennen pääsiäistä,  hyvä juttu!

Vapaapäivä

No sehän mulla tänään on, kun on torstai.  Oikeastaan se on ihan hyvä, koska muuten ei ehtisi levätä juuri yhtään. Minulle on tärkeintä se, että saan tehdä hyvällä mielellä töitä, ei tarvi suorittaa omaa tekemistään. On mukavaa olla, kun mikään ei paina mieltä, sekin on hyvä.

Koripallofiilis

Täytyy sanoa, että se on ollut tosi hienoa.  En kyllä muista, milloin olisin kokenut samanlaista kannustamisen iloa kuin näissä neljässä ottelussa, joissa olen nyt käynyt. Tifon alle jääminen ensimmäisessä puolivälierässä, se oli ihan oma juttunsa.  Ensin arvelin, että käsivoimani eivät ihan riittäisi tifon kannatteluun, mutta hienosti sain sen pidettyä. käsieni varassa. Siinä kohtaa muistin, että äiti oli sanonut minun menneen hänen ohitseen käsivoimissa. Hienoa tunnelmassa on kyllä ollut koripallokatsomossa!

Tiistai

Kun maanantain saa menemään, huomaa ajan menevän tavattoman nopeasti.  Ei edes kunnolla ymmärrä,  kuinka pian aika menee. Maanantain aikana ehdin nähdä kunnitötini siskon Ritvan ja miehensä Jörgenin, se tuntui mukavalta,  että näin hienosti kävi. Tänään mulla on saksa, sekin on ihan mukavaa.  Näillä mennään ja nyt tehdään kaikki hyvin!

Priorisointia

No sitähän se nyt sitten vaatii, kun on hamnaslääkärikin tänään.  Yritän katsoa, jos vielä lopputunnista ehtisin mukaan, se on myös ihan mahdollista. Toki karaoke on myös tärkeä, mutta nyt joudun laittamaan hammaslääkärireisdun karaoken edelle. Ei se haittaa ollenkaan, vaikka näin joutuu tekemään!

Upea fiilis!

Täytyy myöntää,  että en koskaan ole kannustanut mitään lajia sellaisessa tunnelmassa kuin lauantaina koripalloa. Viikon sisällä jo toinen ottelu, kaikkiaan tämä ottelu oli minulle jo kauden neljäs  Kaikissa otteluissa minut on löytänyt Forza Vilpuran katsomonosasta, siellä olen ollut  ja nauttinut kyydistä. Kiitos Forza Vilpura!

Hyvin meni etäopetus!

Pikkusen jännitti,  saisinko Zoomin toimimaan, mutta hyvin oli vielä taito hyppysissä! Jännitti lähinnä sen takia,  kun aiemmista kerroista oli niin paljon aikaa, laskeskelin,  että kaksi vuotta sitten oltiin edellisen kerran etänä. Onneksi on pieni ryhmä,  joka joustaa tilanteen mukaan,  lyhyelläkin varoitusajalla saadaan homma toimimaan etänä. Kyselin Leenalta,  oliko hän ollut opettajanamme silloin, kun koronapandemian takia oltiin etänä. Hän muisti olleensa opettajana silloinkin.  Hienosti tää meni, hyvä niin!

Perjantai. .

Tänään ois sitten kielikurssi etänä,  no näin oli viimeksi vuonna 2021, kun koronan takia jouduttiin aika isolta osin menemään kursseja etänä. Mulle tämä ei ole mikään kovin vaikea rasti,  mutta silti vaan mennään eteenpäin.  Kuukauden päivät pitäisi vielä jaksaa odottaa ennen kuin saa Taalintehtaan reissun tehtyä, se on sitten jo aika mukava juttu, kun on odottanut kauan!

Koskaan ei ole niin kiire

Etteikö ehtisi muutamaa sanaa vaihtaa. En ollut hetkeen linja-autonkuljettaja Markoa Salossa nähnyt, sain kertoa hänelle tuoreita kuulumisia. Sehän oli noin mukavaa  kun sen sain tehdä. Minusta on aina mukavaa, kun saan jakaa ilonaiheitani myös muille.  Se on ihan superhieno juttu!

Iloinen fiilis uuteen viikkoon!

Vähän jännittävä päivä myöskin, koska ystäväni on menossa silmäleikkaukseen eikä tiedä yhtään, miten se menee. En epäile yhtään,  etteikö se menisi hyvin, mutta entä jos en pääsekään hautausmaalle toukokuussa, että ajokielto olisi vielä silloin  voimassa. Mutta enhän mä voi sitä etukäteen murehtia, niin se menee!

Upea koripallopäivä!

No olihan se, kun Vilpas voitti Karhubasketin.  Oli myös hienoa, kun Karhubasketin kannattajat saapuivat yhtaikaa kanssani. Kunnon karjaisu ja toisen kauhajokisten auton torven törähdys, siinä mun hyvä fiilis päivästä!

Iso pettymys

No onhan se, kun Tepsi joutui ennenaikaisesti kesälomalle, mutta nyt mennään eteenpäin! Täytyy myös muistaa,  että on kauteen mahtunut myös paljon hienoja juttuja, niitä ei sovi unohtaa. Pettymyksen keskellä ei saa unohtaa, mitä varten me kannattajat ollaan.  Me ollaan sitä varten , että oma joukkue sas tarvitsemansa tuen.

Sikeästä unesta herääminen

No, sekin piti tapahtua nyt, mutta ei se minua haittaa! Äitini  tuli sanomaan, kun minulla oli radio auki keskellä yötä,  no ei se sanominen sinänsä haitannut, mutta se  kun unenpöpperöisenä piti nousta sitä radiota sammuttamaan. Joskus käy näinkin, mutta aika harvoin!

Hienoa hienoa Tepsi!

Tosi  tärkeä ottelu ja se voitettiin! Onhan se tosi hienoa, kun kuulee voittopuheet   ja näkee, miten hienolta se pelaajista tuntuu. Juuri sellaisissa tilanteissa on hienoa olla TPS-kannattaja.  Niin kuin olen monta kertaa sanonut, että aina niitä voittoja ei tule, mutta kun niitä tulee, silloin tuntuu hyvältä!

Kuka sanoi...

Ettei voisi olla iloinen? Kun arkeen mahtuu niin paljon pieniä hyviä asioita,  joita ei  aina edes huomaa. Se on parasta just nyt! Tänään mä olen onnellinen siitä, että löysin uusia lajeja jääkiekon rinnalle.  Uudetkin lajit löytyivät Tepsin alta, kaikki ovat saman seuran alla. Kaikkein parasta on se, että kaikki on kohdallaan!

Junnu ja open valinta

Näillä mentiin tämä karaoketunti, Junnu Vainiolta löytyy kyllä kiitettävästi laulettavaa, kun minullekin löytyi peräti kaksi laulettavaa kappaletta. Samalla Eetu ilmoitti meille open valinnat seuraavaa kertaa varten.  No aika hienoa, kun saatiin tietää vähän etukäteen, on ainakin harjoitteluaikaa, kun viikkoa ennen saadaan tietää laulut. Mikä on hienointa,  se, että ei tarvi itse valita.

Varsin TPS-pitoinen viikonloppu!

Onhan tämä ollut aika TPS-pitoinen, kun ensin on ollut kahtena päivänä jääkiekkoa ja sunnuntaina vielä keilailua. Toivottavasti Tepsin keilaajille käy hyvin! Toivon hyvää kaikille Tepsiasä!

Suuren suuri harmitus...

Olihan se, kun en tiennyt yhtään äidin olevan tulossa nukkumaan, olisin halunnut olla vähän kauemmin. Tänään saatiin Anulta tortillawrappeja, kyllä ne maistuivatkin! Osassa wrappeja oli täytteenä lihaa, toisessa erässä oli täytteenä kalaa. Mukavaa

Ihmettelen vieläkin...

Mitä minulle oikein perjantaina tapahtui. Kun se ei ole minulle ihan tavallista. Olen yleensä hyväntuulinen, mutta nyt tuo suru on varmaan vaikuttanut siihen, mitä on tapahtunut.  En edes osannut kuvitella tätä, koska en ollut hautajaisissa mukana. Äidin kanssa jutelllessani sain monta hyvää vinkkiä. Ja se on hyvä, kun tällaisiin tilanteisiin saa neuvoja!

Mitä ihmettä?

Mikä mahtoi olla syynä siihen, että olin unohtanut pelipäivän? Aika epätavallista minulle, joka melkein aina laitan Tepsin paidan päälle. En ollut huomannut laittaa paitaa päälle  Yksi harmittava juttu tuossa ottelussa oli, nimittäin se, että Tepsi oli tehnyt maalin, mutta siihen tuli hylkäys Tapparan haastamisen takia  Mikä oli syynä haasteineen?

Tätä se taas on, kun on torstai...

Torstaisin on aina kova miettiminen,  mitä laittaa ehdolle Torstain toivottuihin.  Kappaleita riittää ihan ruuhkaksi asti,  kun karaoketunnilla on laittanut uusia omalle listalle.  Nyt löytyi kappale, joka on kolahtanut minuun, saas nähdä, kolahtaako se Tärskyn porukkaan. Odotuksia on, kun kolmena viikkona peräkkäin on oma ehdokas mennyt, mutta en ole pettynyt, vaikka ei menisikään.

Onneksi ..

Lakko ei alkanut Vainion Liikenteellä,  päästään ihan normaalisti linja-autossa kulkemaan. Salossakin liikennöiminen olisi vaikeutunut todella paljon, jos Vainion kuljettajat olisivat lakkoilleet. Tänään olis taas parikaraoke, siinä saa taas mennä kunnolla!

Kiitos ja kunnia!

Kyllä nyt tuntuu hyvältä, kun pääsee ihan normaalisti kulkemaan bussilla. Tätä osaa arvostaa etenkin, kun välillä tulee käytyä kaupassa. Ei tarvi laahata painavaa reppua, kun siinä on aikamoinen työ kantaa. Tänään mä sanon, että kaikki on hyvin!

Normaalia liikennöintiä!

Luojan  lykky, että lakko koskee isompien kaupunkien bussiyhtöitä.  Viikonloppuna katsoin listaa lakon piirissä olevista yhtiöistä ja huomasin,  että Vainion Liikenne ei ollut listalla. Tarkoittaa sitten sitä, että lakko ei vaikuta Vainion vuoroihin millään tavalla.  Hyvä näin!

Käärijä lähtee Liverpooliiin!

Mulla oli tasan kaksi vaihtoehtoa siihen, kuka voisi olla mahdollinen Euroviisuihin lähtijä. Toinen vaihtoehto oli Portion Boys ja Käärijä oli toisena vaihtoehtona.  Käärijä oli sitten se toteutunut vaihtoehto, en usko, että suomalaiset joutunut häpeämään silmiä päästään, jotkut olivat sitäkin väläytelleet. Tsemppiä Käärijä Euroviisuihin!  

Pääsin tarkistamaan

Mitä olin vuosi sitten sodan alkaessa tehnyt. Olin ollut Tärskyn soittolistaa tekemässä,  sinä kertana minulla oli Sonata Arcticaa ehdolla ja se oli mennyt listalle. Tällä hetkellä meillä on jo neljäs lista meneillään,  muutamia kappaleita on tullut myös tähän uusimpaan.  Ja jopa niin, että on mennyt kahtena peräkkäisenä viikkona.  Tänään  pitää nauttia mukavasta viikonlopusta!

Vuosi....

Siitä, kun mieltä vailla oleva sota Ukrainassa alkoi. Olin silloin talvilomaa viettämässä, kuten olen myös nyt. Mitähän sitä teki vuosi sitten, pitää vilkaista vuoden 2022 kalenteria  kun en nyt muista ihan tarkalleen, mitä on siinä kohtaa tullut tehtyä. Pitääpä jossain kohtaa katsoa!

Nyt taas

Pitäisi miettiä, minkä kappaleen ehdottaa Tärskyn porukan soittolistalle. Kappaleita on omilla listoillani vaikka kuinka paljon, joten ehdotuksia kyllä riittää ihan hyvin. Ihan ihmeellistä on se, että me teemme jo neljättä soittolistaa, kolme on saatu tehtyä jo aiemmin,  kaikkia aiempiakin olen ollut tekemässä.  Tänään mulla on aikamoinen miettiminen, mutta eiköhän se ehdokas löydy aika helposti.

Kolnannen lomapäivän suunnitelmat

Tänään otan kunnolla aikaa Veturitallin taidenäyttelyyn. Viime viikolla tuli jo käytyä,  mutta en ollut muistanut ottaa puhelintani mukaan.  Tänään sitten puhelin mukaan ja kuvia ottamaan.  Nyt mennään ihan hyvällä mielellä!

Taalintehtaalle talvella?

No miksei,  kyllä sitä ainakin valmiina oltaisiin! Monet sanovat minulle, että ilman muuta kannattaa odottaa, viimeksi taisivat linja-autonkuljettajat siitä sanoa. Marko sanoi siitä jo heti tammikuussa,  suunnitellessani Taalintehtaalle menoa ensimmäisen kerran. Kyllä mä tykkään myös talvesta Taalintehtaalla, olen kokenut  sen jo useamman vuoden ajan, kun on siellä asunut.

Ihan riittämätön!

Tämä mun talvilomaan varautuminen, tuntuu, että on vuosittain tää sama juttu. Suunnitelmat on tehty jo hyvissä ajoin tammikuun loppupuolella,  saa nähdä, saanko kaikki toteutumaan. Luottavaisin mielin ainakin olen, kyllä  mun lomasuunnitelmat ainakin osittain toteutuvat. On hienoa olla lomalla!

Loma alkoi!

Kuinka hienoa se oli aloittaa, kun kaikki suosikkijoukkueet olivat voittaneet ottelunsa! Etenkin Tepsin voitto Ässistä oli hieno! Kyllä LP Viestin suora kolmen erän voitto tuntui ihan yhtä hienolta kuin ensimmäisen Tepsin suosikkipelaajan paidan jäädytys. Olen nikn onnellinen just nyt!

Paljon hyvää

No näinhän se on, kun oikein ajattelee. Tänään alkoi uusi viikko ja nyt taas mennään. Olen vaan niin iloinen  kaikesta hyvästä, mitä on kohdalle osunut ja mitä vielä kohdalle osuu!

Ensimmäinen liputuspäivä

Runebergin päivä on aina se vuoden ensimmäinen liputuspäivä, niin se on nytkin! Ja tänään mulla on päivä, jona menen tsasounalle, niitäkin tulee muutamia vuoden aikana. Muistin, kuinka olin laittanut Facebookissa toiveen, että isä Ion puolisoineen jäisi Turkuun, koska heidän elämänsä on jo pitkään ollut Turussa.  Oli hienoa, kun kommenttini annetussa vastauksessa oli, että he ovat aikeissa jäädä. Hyvä mieli siitä jäi!

Paljon hyvää!

No on tässä aamussa ollut paljon hyvää. Ensiksi tulee mieleen kaikki arkipäivät, miten hyviä ne ovat olleet. Viikonloppu on alkanut hyvin ja toivottavasti myös jatkuu hyvin. Tänään olin hyvällä mielellä, toivoo kaikkea hyvää kaikille!

Niin paljon...

Asioita, jotka ovat tänään loksahtaneet kohdalleen . Vaikka  TPS ei voittanutkaan tänään, olen onnekas siinä suhteessa, että saan olla mukana Suomen parhaassa kannattajajoukossa. Salossakin on kaksi hyvää kannattajajoukloa, mä vaan nautin.... Voi vitsi,  miten mä nautin!

Vielä yksi kurssi liikkeelle!

Vielä yksi kansalaisopiston kurssi on lähdössä liikkeelle tänään, se on hyvä, kun viimeisetkin kurssit saadaan liikkeelle. Tässä pienissä erissä aloittamisessa oli se hyvä puoli, ettei aloitettu kertarysäyksellä  yhden kuukauden aikana,  vaan se jakautui tasaisesti. Mutta hienoahan tää on, kun tässä näin mennään!

No tää on elämää!

Kun on kotona ja musiikki soi korvanapeissa. Mä elän silloin, kun mä näen sukulaisia, nyt mennään niin täysillä kuin osataan ja halutaan. Mä elän ihanaa elämää!